„С решение на ВАС окончателно се отменя броенето на контролните разписки при отчитането на вота на 14 ноември. Единственият документ, който ще е валиден, е протоколът, отпечатан от машината“, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев по време на онлайн среща със секретарите на Общини във връзка с предстоящите избори.
Той припомни, че в понеделник ще пристигнат бюлетините в областната управа. До сряда ще бъдат подготвени за раздаване по определен график към общините. Янев насочи вниманието на секретарите към подсигуряването на по-голям превоз и повече хора, предвид двойния обем на бюлетините за двата избора – на президент и вицепрезидент, и на народни представители.
Областна администрация ще осигури специални облекла и дезинфектанти за подвижните СИК, които ще обслужват ковид болни и карантинирани. На този етап общата бройка от тези гласоподаватели е приблизително 10 000 души. Още не е ясно колко от тях ще подадат заявление за гласуване.
Утре е крайният срок за получаване на информационните табла за избирателните секции, напомниха от Областна администрация.