"Организацията на ГЕРБ Карлово е готова за избори - местни, парламентарни, европейски или президентски. Бих казала, че след всички тези политически процеси е по-добре да се проведат предсрочни президентски избори. Кметовете по населени места също имат готовност", това заяви в предаването "Обективно" по KarlovoPress ТВ народният представител и общински ръководител на ГЕРБ Данка Люртова. Тя каза, че въпроса с оставката на правителството е стоял пред парламентарната група, но се взело решение този път мандата да се довърши.

"Ако конфигурацията на парламента е същата и ГЕРБ отново е първа политическа сила. Отново ли гражданите ще бъдат на улиците. Спирала от 6 на 6 месеца избори не е добре за нито една държава", посочи Люртова.

До момента организацията на ГЕРБ Карлово е напуснал само Теодор Шойлеков.

"Чух, че е имало телефонни обаждания към някои наши членове, но те категорично са отказали, тъй като предателите никой не ги обича. Ще запазим добрия тон и не е редно да влизаме в лични нападки. Интересно е обаче, че членове на СДС от района се прикрепиха в партията на Цветанов. Според мен те търсят бърза политическа кариера", каза местният ръководител на ГЕРБ.

Тя коментира поведението на депутатите от БСП в Народното събрание.

"Всяка седмица са с нов сценарий. Декларации, викания от трибуната на НС, обиди. Има 10 души и в момента, в който излязат на трибуната, знаем какво ще кажат. Един от тях всяка седмица търси Премиера в парламента, за да му обяснява. Това поведение не е нормално", заяви народният представител Данка Люртова по време на предаването.

В заключение тя каза, че започва ремонт на площада в Карлово. Очаква се да бъде направена първа копка. Всички проекти, които са изработени за водопреносната мрежа в община Карлово предстои да бъдат внесени във ВиК Пловдив, тъй като само дружествата, които са членове на ВиК холдинга ще могат да кандидатстват за финансиране. В момента се работи и по стратегическия план 2021-2027-ма за кандидатстване пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"Общините ще могат да кандидатстват съвместно. Например Община Карлово и Община Брезово за пътя Карлово - Свежен. Всички населени места ще бъдат включени в този план. Кметове вече са подали своите приоритети, те се обобщават, след това предстои обществено обсъждане и разглеждане в Регионалния съвет. Рамката е много по-голяма. Само 10 общини ще имат бюджети. Всички останали ще са на състезателен принцип. Имаме възможността да бъдем от първите", каза Люртова.