В проекта "Републиканци за България" се мисли за обикновените хора и българите зад граница. Това каза в Предизборното студио по KarlovoPress ТВ кандидатът за народен представител от "Републиканци за България" издигнат за Пловдив област Николай Гидиков. Той е от Карлово, трети в листата, на 53 години, адвокат и магистър по право.

Гидиков коментира проблеми с общинското здравеопазване.

"Преди време едва се спаси АГ-отделението в карловската болница. Знаем, че Инфекциозното отделение бе преместено във Вътрешно и д-р Милушева, такъв опитен специалист, напусна. Всички тези проблеми трябва да се решават, защото болницата е много необходима", посочи кандидатът за депутат от партията на Цветанов.

Гидиков добави, че друг негов важен приоритет са културата и изкуството в региона.

"В нашия град творят известни и талантливи художници като Румен Читов, Димитър Рашков, Дечко Тодоров и големит скулптор Дишко Дишков. Пандемията се отрази изключително много на културните ни дейци и трябва да се намерят начини и правила, за да бъдат подпомогнати. И сега се правят някакви усилия, но смятам, че ще бъда полезен, за да се намерят и други инструменти за подпомагане на тези велики дейци", подчерта Николай Гидиков.

Той коментира, че ако получи доверието на избирателите, ще работи за свикването на местен референдум за връщане на Дъбенското съкровище в Карлово, за да бъде подпомогнат туризма в града и региона. По думите на Гидиков трябва да се търсят възможности и за откупуване на щампата дарена от братята Евлогий и Христо Георгиеви.

"Вълнено текстилната фабрика може да се превърне в Етнографски музей, а защо не и там да се създадат условия да бъде съхранявано Дъбенското съкровище, за да идват туристи от цял свят, защото то представлява огромен интерес", заяви Гидиков. Той даде среден 3 по шестобалната система за развитието на туризма в Община Карлово.

Най-много като го огорчава да види някой човек как проси. Мечтае и в Карлово да бъде направена историческа възстановка, както в Сопот и Отец Паисиево.

"Като участник в родолюбиви организации, мечтая да пресъздадем превземането на Белградската крепост от Левски", заяви Николай Гидиков. Той съобщи, че в Община Хисаря има подета инициатива за създаването на бюст на Апостола на свободата.

Кандидатът за народен представител от партия "Републиканци за България" е с №21 в интегралната бюлетина.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!