"Реализирахме два успешни мандата, излъчвайки за кмет на община Карлово Емил Кабаиванов и общински съветници, които получиха мнозинство в Общинския съвет. Местната коалиция „Обединени за нашата община“ направи възможното вече два мандата да обедини общинските съветници, които подкрепят идеите, проектите и тяхната реализация от страна на кмета Емил Кабаиванов и неговия екип. Благодарение на това бяха реализирани много проекти, допринесли съществено за промяна облика на Карлово и общината", заяви на пресконференция председателят на предизборния щаб на коалицията Антон Минев. Той посочи, че сред най-мащабните проекти, които са били осъществени са градската пречиствателна станция за отпадни води, нови улици, пешеходна зона, паркове, подмяна на подземни комуникации, улично осветление, образователна инфраструктура: спортни и детски площадки, спортна зала и плувен басейн в училища и детски градини, нова детска градина, саниране 26 многофамилни жилищни сгради в общината и ремонт и поддръжка на обществени сгради - читалища, пенсионерски клубове, административни сгради на кметства.
Минев каза, че през настоящия мандат са били подготвени инвестиционни проекти с конкретни параметри и със строителни разрешения за всички населени места - за реконструиране на още улици, обособяване на нови зелени площи, изграждане на още детски и спортни площадки, за саниране на още 126 многофамилни жилищни сгради в общината, обновяване на училища и детски градини, за реконструиране на общинския път Карлово – Марино поле- Ведраре, за обновяване на площад „20-ти юли”, читалищната сграда и вилата на Евлогий Георгиев в Карлово, за компостиране на отпадъците и други.
"На основата на постигнатото до тук, ние - Обединени за нашата община считаме, че коалицията ни е доказана формула за успешно управление на община Карлово. Заявяваме, че ще продължим да бъдем обединителен център за всички, които предлагат реални идеи за развитие на Карловската долина. Отворени сме не само за парламентарни и извънпарламентарни формации, с които водим политически разговори, а и за всички хора с активна гражданска позиция", каза още Минев и допълни, че целта е да продължи възходящото развитие на региона чрез успешно участие в предстоящите местни избори: постигане на най-голям брой общински съветници и кметове на населени места. Това ще гарантира продължаване реализацията на започнатите проекти за всяко населено място.
Своята подкрепа заявиха Демократична България представлявана от Бонка Карчева, Тошко Стоев от Движение България на гражданите и Веселин Божков от Атака.