Корнелия Нинова в Сопот: Имаме 7 решения за излизане от кризата "Вместо служебните министри да разрешават социалните проблеми се занимават с партийно строителство. Недоумявам каква е тази политическа лудост, която обхвана държавата", коментира пред журналисти в Сопот лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Тя посочи, че цели браншове са на улицата и протестират справедливо.

"Земеделците за обезщетения от градушките, работници за изработени и неплатени заплати, ресторантьори и хотелиери за обезщетения от затворени бизнеси, здравната система прегрява отсега. Цените летят нагоре, доходите се стопяват. На фона на всичко това т. нар. партии на протеста се разправят кой в кой офис ходил и какво се е пазарил", каза Нинова и добави, че служебни министри вместо спешно да решат най-важния въпрос сега - социалният, се занимават с партийно строителство на нов проект.

"А най-жалкото е, че това дава основания на Борисов да морализаторства и да се прави на спасител. Решенията са лесни, стига да има разум и отговорност. 1. С всички налични ресурси и с актуализирания бюджет във вторник да се платят заплатите, обезщетенията и да се преизчислят пенсиите. 2. Да се купят лекарства и да се промени методиката за оценка на медицинския труд за ковид. 3.да се плати по една заплата на самоосигуряващи се, ако останат без работа и на родители, ако останат вкъщи да гледат децата си. 4. Мярката 60/40 да се промени на 80/20 или 80/0 в зависимост от степента на затваряне на фирмите. 5. Нова методика за ценообразуване на енергоносителите с цел намаляване на цената на ток, газ, парно и т.н. 6. Енергийни помощи на социално слабите за зимата. 7. Безкомпромисна борба със спекулата, ако се появи такава. Всичко това е изпълнимо и работещо и ще помогне на много хора. Трябва само спокойно и хладнокръвно да се изпълни"", каза още Нинова.

Нинова откри нов клуб на партията в Сопот и се срещна с членове и симпатизанти. След това тя присъства на представянето на книгата за Кирил Нектариев в къща музей Иван Вазов.