Коалиция "Демократична България - Обединение" откри офис в центъра на Карлово срещу Куршум джамия. Водачът на листата Велизар Шаламанов представи кандидатите за народни представители издигнати за 17 МИР Пловдив област. Той каза, че неговата кауза е свързана с превъоръжаването и трансформация на отбранителната индустрия, но и търсене на възможности за пазар на виното и розовото масло.

"За нас е много важно да се развие и туризма, в това число балнеолечението в Хисаря, Баня, туризъм свързан със Стара планина. Имаме Виктор Иванов със специфична кауза за закупуване на вертолети. Искаме Пловдив да бъде пример за един проспериращ район, който да задвижи промяната в България", посочи водачът на листата Велизар Шаламанов.

Кандидатът за народен представител от Карлово Бонка Карчева каза, че нейната цел е да работи за прозрачност при разпределяне на финансовия ресурс и децентрализация на Общините.

"Видяхме, че построиха стадиони там, където няма нужда, няма спортисти, няма кой да отиде. Сега кравите пасат в тези стадиони. Това е ресурс, който е пропилян и можеше да бъде вложен за по-добро дело и повече хора да се облагодетелстват от това. Механизмът е един - Закона. За това ние се борим за законност. Какъвто е закона, такова е и изпълнението и най-вече трябва да има и реформа в съдебната система", посочи Бонка Карчева.

В кандидат депутатската листа на коалиция "Демократична България - Обединение" е и адвокат Атанас Костадинов от Карлово. Неговата лична кауза, ако получи доверието на избирателите ще бъде да работи за икономическото развитие на областта и запазване на културно-историческото наследство в градовете.

"Основният проблем в Карлово, който към момента е наболял, е фабриката на Евлоги Георгиев, която знаем как наскоро й падна покрива. Поел съм личен ангажимент към местни активисти след изборите да организирам среща на областно ниво, за да помогна за съдбата на фабриката. Според мен има два варианта, единият е да я изкупи Общината, а другият да я изкупи държавата, тъй като до момента Общината нищо не е направила. Остава да се намеси държавата и да разговаря с частния собственик, за да се направят постъпки за закупуване", подчерта кандидатът за народен представител от "Демократична България - Обединение" Атанас Костадинов.

Кандидатите за народни представители от коалиция "Демократична България - Обединение" са с №23 в интегралната бюлетина.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!