Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов ще се кандидатира на предстоящите местни избори. Кандидатурата му ще бъде издигната от широка местна коалиция, съобщи за Karlovo Press.com сегашният общински кмет. Заради работата по време на предстоящата предизборна кампания в общината, Кабаиванов е подал оставка като областен председател на СДС. Той обаче остава зам.-председател на Националния съвет на СДС.
"Информирах председателя на СДС Румен Христов и членовете на Националния съвет. Имам тяхното съгласие и подкрепа", каза Кабаиванов и допълни, че съставът на местната коалиция ще стане ясен в средата на месец август. "Коалицията, която ще издигне кандидатурата ми ще защитава максимално обществения интерес в региона. Разговори ще се водят с дясноцентристки партии и формации, граждански, патриотични и неправителствени организации", каза Кабаиванов. С ГЕРБ предстоят разговори на национално ниво и след това ще стане ясно в кои общини как ще се процедира. Според сега действащият кмет има три принципни варианти - има общини, в които ще бъде издигната обща кандидатурата и листа за общински съветници, в други СДС ще подкрепи кандидатурите на ГЕРБ, ако те стигнат до балотаж, а третия вариант е да има политическо споразумение между двете партии да подкрепят кандидата, който стигне на балотаж.
Емил Кабаиванов управлява общината последните два мандата 2011-2015 и от 2015-2019 като кандидат на местна коалиция "Обединени за нашата община".