Общинският съветник и председател на БСП Карлово инж. Манол Манолов заяви, че групата съветници не са присъствали на тържествената сесия по повод 143-та годишнина от Първия градски съвет в зала "Васил Караиванов" на Община Карлово, тъй като според тях изявата е била проведена в противоречие със заповедта на здравния министър за спазване на противоепидемичните мерки.

"Министърът забранява повече от 15 души на закрито място, а зала "Васил Караиванов" на Общината е точно такова място. Предложихме сесията да се проведе на открито - между Исторически музей и църквата "Св.Николай", но тъй като управляващото мнозинство започна предизборна кампания, председателят на ОбС Карлово, не се съобрази", каза в интервю за KarlovoPress.com инж. Манол Манолов и допълни, че е недопустимо председателят на Народното събрание и местното управляващо мнозинство да не спазват законовите разпоредби, които те самите създават.

"За нас проведената сесия е незаконосъобразна. Призовавам и колегите да внимават в какви мероприятия участват и дали те са съобразени със законите и наредбите на Общинския съвет. Организаторите на събитието може да си понесат наказанието", посочи общинският съветник от БСП. Той коментира, че за Мъжкото хоро в Калофер всички са изразили възмущение, че не е спазена заповедта на Министъра на здравеопазването и никой от управляващите не е участвал, а в града на Левски е дошъл един от висшите функционери на държавата и се нарушава заповед на министъра.

Групата съветници от БСП Карлово не са присъствали и на поднасянето на венци и цветя на паметната плоча на Васил Караиванов, поставена на сградата на Общината, защото по думите им и тя е незаконна.

"Трябва да има решение на Общинския съвет, а такова няма вече цяла година", бе категоричен местният лидер на БСП.