Четири предложения за кандидат кмет на община Карлово бяха направени по време на номинационното събрание на ГЕРБ Карлово - за Данка Люртова, Доньо Тодоров, Теодор Шойлеков и да се подкрепи за нов избор на кмет Емил Кабаиванов, чиято кандидатура за кмет на Карлово бе издигната преди два дни от МК "Обединени за нашата община"/ДСБ, Да България, Движение България на гражданите и СДС/. Доньо Тодоров и Теодор Шойлеков си направиха отвод. Предложенията за Люртова и Кабаиванов ще бъдат предложени за разглеждане и одобрение от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

По време на събранието бе поставен въпроса дали ГЕРБ има коалиционно споразумение с партиите, които издигнаха Кабаиванов. Областният лидер на ГЕРБ Георги Мараджиев посочи, че ГЕРБ не е патерица на никой, ДСБ не е партньор на ГЕРБ и, ако беше на мястото на Кабаиванов като човек сега той цитирам "Трябваше да е най-щастливият човек и да бъде тук в залата, защото всички тези хора му гласуват доверие". Номинацията за Люртова бе подкрепена единодушно от всички присъстващи 89 членове, а за Кабаиванов гласуваха 60 членове.
По време на събранието бяха направени 14 номинации за кандидати за кметове на населени места. Бяха определени и 30 номинации за кандидати за общински съветници.
До 20 -ти август Изпълнителната комисия трябва да излезе с решение.