Ген. Димитър Шивиков обяви в Пловдив подкрепата си за кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат. Бившият командир на 61-ва Стрямска бригада и активен участник в протестите срещу правителството, призова всички политически партии, неправителствени организации, обществени личности да заявят подкрепа за ген. Румен Радев и Илияна Йотова. Ген. Шивиков подчерта, че изразява лично мнение и не е представител на политическа партия.

"В последните 31 години няма подобен случай, когато действащ президент в края на своя мандат да има над 50% одобрение от избирателите. Президентската институция е единствената, която остана неовладяна от политико-олигархичната пагубна за Отечеството система на управлението. Държавникът Румен Радев не влезе в договорки със задкулисието“,посочи ген. Шивиков. Той добави, че сеашният марш на управляващите не води към верния път.

"Той ще бъде победен само за представителите на мафията. Сегашната ситуация на политическата сцена е задкулисие и статукво в едно. Бъдещето на страната е през едно ново управление от експерти, а не пристан на политически марионетки“, каза той.

Ген. Димитър Шивиков коментира още, че само едно ново широко коалиционно правителство с експерти, а не „политически калинки“ може да промени страната и ще е по-добре от „сегашното мафиотско управление.“

Според него това правиелство може да бъде центристко, социално, подкрепено както от леви формации, така и от десни и в него трябва да учатват представители, излъчени от опозиционни партии и граждански движения, които са против сегашното статукво.

„Всички те съвместно ще демонтират порочния модел на управление. Искам да призова българските граждани да бъдат активни на 4 април. Трябва да осъзнаем, че гласувайки и участвайки активно в изборния процес, ще имаме право да държим сметка и отговорност на бъдещите избраници. Моето предпочитание е да дам доверие на нови лица, партии и движения. Нека превърнем датата 4 април в народен велик ден – ден на промяната, а не на подмяната“, апелира ген. Димитър Шивиков.

Той призна, че има намерение да участва на парламентарните избори и е готов да бъде водач на листа за Пловдив-област. Има добра комуникация с „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова и Отровното трио, срещал се и с други извънпарламентрни партии и организации и все още не е поел ангажимент към никого.