"Аз оставам себе си и искам хората в района да ми се доверят, за да мога да работя за българския военнослужещ. Промяната обаче може да стане единствено чрез властта. И затова, ако бъда избран в следващия парламент ще защитавам интересите на народа. Ще бъда коректив в политиката. Но най-добре с опита и знанията си мога да бъда полезен в областта на отбраната и националната сигурност", това каза кандидатът за народен представител от коалиция ВОЛЯ-НФСБ ген. Димитър Шивиков в Предизборното студио по KarlovoPress ТВ.

Той коментира, че не е тропал на никоя врата, за да се предлага и да става депутат.

"Бях на протестите. Те бяха опорачени и употребени от политически лица и техните лидери. Във всички тях усетих, че има нещо, което не е както трябва. За това се съгласих да стана кандидат за народен представител от коалиция ВОЛЯ -НФСБ, защото техните лидери са хора доказали се в житейски и професионален план. Господата Марешки и Симеонов са хора от бизнеса и дават хляб на над 5000 семейства. Охулват ги незаслужено. Те говорят това, което народа иска да чуе. Кандидатираха се само в един избирателен район.

Програмата е напълно реалистична - безплатни лекарства до 18 години, разбиване картела на горивата, пропорционално увеличаване на всички пенсии, еднократна помощ за първо дете 2000 лева, за второ - 5 000 лева и за трето - 10 000 лева. В държавния бюджет има достатъчно средства. Важен е начинът на разпределение", заяви ген. Шивиков.

Ген. Шивиков коментира, че самочувствието на българския военнослужещ може да се върне, но първо трябва той да получи индивидуална екипировка, да помещава в оборудвани кабинети, да укрепва физическото и психическото си здраве в добри спортни бази и да получава достойно заплащане.
"Едва след това може да мислим за модернизация и нови технологии. Много ще се радвам, ако един ден военнослужещите от Карлово, Пловдив, Граф Игнатиево, Асеновград, ги видя да вървят по улицата с високо вдигната глава. Това е моята кауза", заяви ген. Шивиков.

По думите му това, което най-много го е огорчило през последните години в управлението е надменното поведение, но никога не е имал претенции към личността на Бойко Борисов или който и да е било друг.

"По този начин на поведение се държат не само управляващите, но и опозицията", категоричен бе кандидатът за депутат издигнат за Пловдив област.

Кандидатът за народен представител от коалиция ВОЛЯ-НФСБ ген. Димитър Шивиков е с №24 в интегралната бюлетина и с преференция №104.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!