Ген. Димитър Шивиков може да е кандидатът за кмет на Карлово на ГЕРБ и ВМРО Обсъждано е кандидатурата на ген.Димитър Шивиков да бъде издигната от ГЕРБ и ВМРО за кмет на община Карлово, научи KarlovoPess.com. Резултатите от местните избори през 2015-та показват, че за ВМРО са гласували 4600 души, а за ГЕРБ 4200. Ако се погледне този резултат, ген.Шивиков може да бъде избран още на първи тур, пише в.Марица. Пред медията, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев коментира, че въпросът все още не е решен.
„Кабаиванов все още има колебания за подписването на такова споразумение между ГЕРБ и СДС в Карлово. ГЕРБ като дисциплинирана партия ще изпълни точка по точка споразуменията, ако Кабаиванов пожелае коалиция с ГЕРБ, но засега преговорите вървят трудно и има възможност да не се случат”, коментира Георги Мараджиев. И допълни, че политическа партия ГЕРБ има готовност да издигне номинацията на Данка Люртова.
„Ако Кабаиванов не желае да изпълни споразумението, подписано от Борисов и Христов, тогава ние можем да потърсим за коалиционни партньори ВМРО”, каза Мараджиев. Той припомни, че аритметично сметнато от изборите през 2015 -та, ако Изпълнителната комисия вземе решение за коалиция с ВМРО, можем да вземем над 8000 гласа още на първия тур, така че победата на Кабаиванов не е сигурна”, коментира Мараджиев.
Той обясни, че двамата с Кабаиванов продължават да водят ежедневно разговори.
„Общинската структура е добре подготвена за битка и само чака решението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, заяви Мараджиев.
KarlovoPress.com научи, че ген. Шивиков е дал съгласието си да бъде обсъждана неговата кандидатура от лидерите на ГЕРБ и ВМРО.