"Минималната заплата, от която да започва един млад лекар трябва да бъде не по-малко от 2 000 лева, а на медицинските сестри и специалисти не по-малко от 1000 лева. Ще настояваме да се преразгледа политиката на финансиране на болниците и увеличаване на клиничните пътеки, защото ако не бяха общинските болници, нямаше да може да се посрещне първата, втората и третата вълна на пандемията", това заяви зам.-председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов в Предизборното студио на KarlovoPress ТВ.

Той добави, че друг приоритет на СДС е развитието на малкия и среден бизнес.

"Мерките, които предлагаме електронно управление, което ще облекчи лицензионните и разрешителните режими към бизнеса, намаляване на данък печалба на едноличните търговци от 15 % на 12 %, да се намали данък дивидент от 5% на 2 %, да се увеличи прага за регистрация по ДДС от 50 000 на 100 000 лева. Това се все реални мерки, които следващото управление трябва да реализира", посочи Кабаиванов и допълни, че е много важно да се случи и децентрализацията на местното самоуправление.

"Ако не се ускори децентрализацията и общините нямаме финансов ресурс ще се задълбочат проблемите и в обществения превоз, защото общините няма да имат средства. Остава ни единствено да кажем на държавата увеличете двойно субсидията към българските общини, за да не останат селища без транспорт", коментира Кабаиванов.

В заключение той апелира, че е много важно да се гласува на 4-ти април, за да се сформира легитимен следващ парламент.

Кандидатите за народни представители издигнати за област Пловдив от коалиция ГЕРБ-СДС са с номер 28 в интегралната бюлетина.