Моята първа задача, ако отново получа доверието на хората в Карлово и региона ще бъде да проуча възможността за изграждането на Индустриален парк в Община Карлово. Това заяви кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС за Пловдив област Данка Люртова в Предизборното студио по KarlovoPress ТВ. Тя каза, че с приетия закон преди да бъде разпуснато 44-то Народно събрание, се дава възможност на държавата да помогне на общините в изграждането на инфраструктура на Индустриалните паркове.


"По този начин всеки инвеститор, който пожелае да вложи средства ще може да го направи на готова инфраструктура. Това е голяма помощ за бизнеса. Пример в това отношение са икономическите зони в Пловдив и Раковски", каза Люртова. Тя посочи, че увеличаването на минималната работна заплата на 1000 лева и на средната на 2000 лева, които са заложени в програмата на ГЕРБ, е напълно постижима цел, тъй като до 2025-та година в България се очакват около 40-45 % нови външни инвестиции.

Люртова коментира какви ще бъдат конкретните й действия на работа след като стане народен представител.
"Ще инициирам промяна в законодателството за опазване на даренията в страната, които са паметници на културата. С промяната може да се направи така, че само с няколко стъпки, ако има бездействие от страна на собствениците, да може паметниците на културата, да се върнат на общините като станат публична общинска собственост. Такъв пример в Карлово е с голямото и ценно дарение на вълнената фабрика на братята Евлогий и Христо Георгиеви", каза кандидатът за депутат от коалиция ГЕРБ -СДС.

Люртова посочи, че ако получи доверието на хората в следващия мандат ще инициира кръгли маси със земеделски производители, животновъди, културни дейци, хотелиери и ресторантьори, розопроизводители.

"Искам да бъда мост между проблемите на хората и всички държавни институции. Заставам зад проблемите на розопроизводителите. Трябва да се чуят всички гледни точки и, ако е необходимо да се извършат поправки в Закона за маслодайната роза", коментира още Люртова. Тя добави, че и през следващите четири години има възможности за реализиране на програмата за саниране на блокове и еднофамилни къщи.

"Има 126 сдружения, от тях 83 са внесени в Българската банка за развитие. След като стане ясно каква е методиката, ще кандидатстваме", каза Люртова.
Освен това в рамките на заложените средства за инфраструктура в страната, има и за междуселищната мрежа в Общините.

"Ние ще настояваме за средства, за да бъде извършен ремонт на пътя Карлово-Соколица- Ведраре - Горни Домлян - Домлян, както и на запад Московец- Богдан - Каравелово- Климент - Войнягово", заяви кандидатът за депутат и допълни:

"Знам, че инфраструктурата е тема, която дразни много опозицията, но когато Премиерът обикаля по населените места, хората искат улици, пътища, хубави градини и училища. Изпълнихме на 90 % програмата на ГЕРБ преди 4-ри години, сега искаме отново доверието на хората, за да може с работа, работа и работа да докажем за пореден път, че ще продължим да градим България", подчерта Данка Люртова.

Кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ - СДС за Пловдив област Данка Люртова е с №28 в интегралната бюлетина и с преференция №102.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!