По повод организирания от община Карлово протест против "закриването" на Акушеро-гинекологичното отделение в карловската болница, общинските съветници от БСП - Карлово излязоха с изявление до медиите.
Публикуваме без редакторска намеса:
"Отговорни за настоящото положение на болницата ни са:
1. Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заради своето бездействие при решаването на проблемите на болницата и неизпълнение на решения на Общински съвет - Карлово в полза на МБАЛ "Д-р Киро Попов".
2. Управляващото мнозинство в Общински съвет - Карлово, образувано около групата общински съветници на д-р Емил Кабаиванов и групата общински съветници от ПП ГЕРБ, заради бойкотиране на предложената от нас извънредна сесия през 2016 г. по проблемите на болницата, за постоянната подкрепа на бездействието на кмета и управителя на болницата.
3. Управителят на болницата д-р Христо Пелев заради недоброто управление на повереното му дружество и отлива на медицински персонал.
За доказателство призоваваме Председателят на Общински съвет - Карлово да огласи стенограмите от заседанията на Общинския съвет, на които са разглеждани въпроси за болницата и са приемани годишните й финансови отчети, както и начина на гласуване на отделните групи съветници по тези въпроси.
II. Решенията на проблемите на Акушеро-гинекологичното отделение и решението на РЗОК - Пловдив бяха дадени на пресконференцията на Председателя на БСП - Карлово - Манол Манолов, народния представител от Карлово - Веска Ненчева и народните представители от БСП - членове на здравната комисия към Народното събрание на 18.07.2018 г.
За съжаление отговорните за решаването на проблемите на болницата и в частност Акушеро-гинекологичното отделение предпочетоха да излязат в отпуск.
III. Като последователни в усилията си да запазим общинската МБАЛ "Д-р Киро Попов", подкрепяме всички позволени от законите в България действия на граждани и организации. Категорични сме, че е неморално хората, които са отговорни за настоящото състояние на нашата болница да организират протести и да прехвърлят собствената си вина върху други."