Досега не е имало избирателна активност под 30 % дори и на европейски избори. В Карлово е 25 %, а в населените места 28%, коментира в Очи в очи с истината кметът на общината и зам.-председател на СДС Емил Кабаиванов. Той посочи, че за Карлово очакванията са били около 36 %. По думите му, въпреки че ГЕРБ и СДС имат най-много мандати, ниската избирателна активност в страната е към цялата политическа класа и нещо трябва да бъде коригирано. "Фактът, че щом будни хора като карловци не излязоха да гласуват е повече от показателно. За себе си аз правя анализ, за да сме наясно с истинските причини за ниската избирателна активност", заяви Кабаиванов. С мотива, че е несериозно и с усмивка той отказа да коментира казаното от Манолов, че на тези евроизбори БСП победи ГЕРБ и Кабаиванов.
Зам.председателят на СДС посочи, че предстои да се вземе решение от двете национални ръководства на СДС и ГЕРБ къде и как по места ще продължи съвместното сътрудничество за местните избори. На въпрос възможни ли са рокади в местната структура на ГЕРБ Карлово след загубата в района, Кабаиванов каза, че когато се правят промени трябва много да се внимава, защото може да се получат вътрешнопартийни битки, което да се отрази негативно на партията и поради тази причина е важно да се взимат внимателни решения след анализ с местните структури.
"Аз не бързам да обява дали ще се явявам на предстоящите местни избори, тъй като все още е несериозно. Виждам, че някои вече го направиха. Аз ще се отнасям с уважение към тези, които говорят какво възнамеряват да направят за развитието на общината и така, че да задържат младите хора", каза още Емил Кабаиванов в предаването.