Талантливата спортистка София Петрова от Сопот, която стана лауреат на голямата награда за постижения в област "Спорт" за 2018 година за ученици от пети до осми клас бе гост в рубриката за доброто в "Очи в очи с истината". Тя ни сподели, че призът се връчва на успелите деца на България в три категории наука, изкуство и спорт и, че с голямо нетърпение е очаквала това отличие.
"Когато Бербатов ми връчваше наградата ми каза да продължавам да побеждавам и момчетата", сподели София и ни разказа какви ангажименти й предстоят до края на годината. Тя благодари на семейството си и на всички, които са я подкрепили.
Припомняме, че София Петрова бе една от трите финалисти на фондация " Димитър Бербатов" в област спорт в триатлон - плуване, колоездене и бягане. Талантливото момиче е ученичка в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Карлово и е състезател на СК "Триатлет" Баня. Тя беше номинирана от фондацията на Бербатов за 5 от най-добрите си постижения. В класацията на Бербатов бяха номинирани около 300 деца в различни категории. Официалната церемония, на която бяха съобщени победителите, се състоя на 6-ти май в София.