Председателят на НЧ"Васил Левски" Карлово Иван Хаджийски отново ще бъде общински съветник в местния парламент от квотата на БСП за България. Това стана след като още миналия месец съдът е отменил решението на Общинската избирателна комисия за прекратявяне правомощията на Хаджийски като съветник. Днес за него това бе първото присъствено заседание.
Междувременно сесията започна с питане от общинския съветник д-р Иван Моллов към кмета на Общината д- р Емил Кабаиванов кой и защо е издал разрешение да се строи шестетажен блок в центъра на Карлово.
" Всичко е законно. Още през 2010-та година по времето на колегата г-н Найденов. Процедурите са спазени. И аз не бих се съгласил да има високо строителство в града. От тук нататък Общината не може да направи нищо освен да съдейства на съседите с правна помощ и, ако те решат да си търсят правата по съдебен ред", заяви Кабаианов.
До местната власт има входирана жалба протест на 27 жители от града против построяването на шестетажен блок под клуб "Бакарди".
По време на сесията стана ясно още, че с постановление на Министерски съвет ще бъдат отпуснати средства за ремонт на ул. "Индустриална".
Вижте още във видеото: