Общинският съвет в Карлово, който е принципал на МБАЛ "Д-р Киро Попов" ще има последната дума за избор на управител на лечебното заведение. Вносител на докладната записка е председателя на ОбС Теодор Шойлеков, въпреки че миналата седмица той заяви за KarlovoPress, че няма да бъде вносител: " Аз бях вносител за започване на процедурата за избор на нов управител, редно е да го направя и сега, но всеки един от съветниците е изцяло наясно със ситуацията в болницата. Многократно е поставян и дебатиран въпроса за управлението на болничното заведение. Всеки един със своя глас ще определи какво да бъде бъдещото управление на болницата", каза Шойлеков. Припомняме, че миналата седмица пред комисия избрана от местния парламент се проведе новия конкурс за избор на управител на МБАЛ "Д-р Киро Попов". Д-р Христо Пелев бе избран от оценяващите, защото се е представил по-добре от другия кандидат проф.д-р Петър Петров от Пловдив.
Комисията, която оценяваше кандидатите бе определена с решение 997/31.05.2018 на Общинския съвет и бе в състав: председател юриста Димитър Мелев от Лекарския съюз в Пловдив и членове Антон Минев – зам.- кмет на община Карлово, д-р Иван Моллов – общински съветник, д-р Катя Георгиева от РЗИ – Пловдив и д-р Янко Кочев.
В Карлово продължава да има недоволство срещу д-р Пелев заради това, че наскоро той бе заловен с автомобила си на паркинга срещу общината в Карлово, употребил алкохол. При маневра той удари друга кола и бе арестуван за 24 часа. Все още обаче не е оповестено да има наложено наказание. Десетки негативни коментари за д-р Пелев се появиха в социалните мрежи веднага след като бе оповестено, че той е спечелил новия конкурс за избор на управител.