Спортната зала в СУ „Васил Левски“ в Карлово да носи името на голямата българска баскетболистка и олимпийски медалист Пенка Стоянова, това решиха общинските съветници на редовно заседание този месец. Предложението бе направено от кмета на общината Емил Кабаиванов, във връзка с нейните значими за България спортни постижения и начин да бъде съхранена паметта й.
Път, в регулацията на град Карлово, да носи името на Брайко Хаджигенов – виден карловски възрожденец, фолклорист и просветител, решиха още съветниците, съобщиха от пресцентъра на общината.
Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнението на бюджет 2018 на община Карлово, както и независимия финансов одит на годишния финансов отчет за 2019 година на МБАЛ „Д-р Киро Попов – Карлово“ ЕООД.
Със свое решение съветниците утвърдиха мрежата от училища и детски заведения в община Карлово за учебната 2019/2020 година и дофинансиране на паралелки в училища и групи в детски градини на територията на общината за предстоящата учебна година, с пълняемост под задължителния минимум.
Сесията започна са питане на групата общински съветници от БСП към кмета Кабаиванов относно промените в разписанията на автобусите от транспортната схема. По време на сесията, кметът на общината съобщи, че следващият месец ще започне процедура за избор на изпълнител по договор с ВиК асоциацията за подмяна на 7 км водопровод в населените места.
Местният парламент изпрати с бурни аплодисменти, цветя и подаръци Росица Сангурова, която дълги години бе секретар на председателите на общинския съвет. Тя ще продължи своя професионален път в частния бизнес.