Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева каза, че обявената дата от Президента за провеждане на парламентарните избори на 4-ти април, е абсолютно неаргументирана, но въпреки това ПП ГЕРБ ще се съобрази. Тя посочи, че има предписания от европейските институции да не се извършват промени в Изборния кодекс няколко месеца преди избори, тъй като това подкопава доверието в изборния процес.

Венци и цветя бяха поднесени пред родната къща на Васил Караиванов и пред паметната плоча, която се намира на сградата на местната власт. По традиция се проведе тържествено заседание на Общинския съвет. Председателят на местния парламент Доньо Тодоров припомни исторически факти като отбеляза, че първият управник е бил избран само 8 дни след като е бил освободен града.

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздравиха общинските съветници.

Цвета Караянчева каза, че честването на тази годишнина е изключително важна за България, защото първият съвет в свободна България още с първите си стъпки е доказал, че се води от идеите на Възраждането и Национално-освободителното движение.

"Взимат се мерки за стопанския живот, раздават се купони за жито на най-бедните, предприемат се мерки за поддържане чистота на града, взема се решение да се открие болница, да се организира полиция. Вашите съграждани са ви изпратили в местния парламент, защото вярват, че ще работите, за да подобрите средата и качеството на живот", отбеляза Караянчева в приветственото си слово и изрази надежда, че доброто взаимодействие с общините и местната власт ще продължи и в следващия парламент.

"Да си пожелаем здраве и ръка за ръка да вървим заедно, за да преборим пандемията и след няколко месеца тук в тази зала отново да бъдем заедно, но вече без маски", каза още Караянчева.