Местният лидер на БСП в Карлово инж. Манол Манолов упрекна управляващото мнозинство и кмета, че бягат от диалог и дебат за обществения транспорт в общината.

"Многократно сме предлагали да седнем и да обсъдим какви са начините за излизане от кризата с обществения транспорт. Обещаваше се, че ще бъдат направени нови разписания и часови графици. Смятаха, че по този начин ще потушат напрежението", коментира в предаването "Обективно" председателят на групата съветници от БСП инж. Манолов.

Той каза, че хората не могат да ходят на работа до общинския център. Според него проблемът може да намери решение, ако има желание от страна на ръководството на общината.

"Проблемът започна от един спор между "Магистрали" и Общината. В резултат на това "Магистрали" като собственик на тогавашната автогара вдигна цената за преминаване на автобусите. Мислите ли, че Общината е провела разговор с ръководството на транспортната фирма, при желание от нейна страна за разговор с кмета на Общината. След това се загубиха 3 месеца. Предложихме да се прегледа пътникопотока. Сигурен съм, че не се знае в общината какъв е пътникопотока и до днес. Има възможност да се оптимизира транспорта с малки автобуси", каза инж. Манолов. Той с учудване отговори, че няма никаква представа функционира ли новата общинска автогара.

В качеството си на председател на Общинския съвет на БСП Карлово инж. Манолов коментира политическите процеси в БСП на национално, областно и местно ниво, предстоящите предсрочни или парламентарни избори и подготовката за избор на народни представители. Според него в района ще има отлив към бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

В заключение инж. Манолов посочи, че от 2015-та ВМЗ Сопот не се управлява добре, защото мястото на оръжейницата не е под шапката на Държавната консолидационна компания, а под шапката на министъра на икономиката и не може да се обезличава институцията Изпълнителен директор чрез действията на Борда на директорите.

Вижте още в предаването: