Пенка Маджарова е на 34 години от Дъбене. Щастливо омъжена. Майка на две момчета - на 11 и на 7 години. Родена в Карлово, завършва средното си образование в НТГ - Пловдив, а след това в УНСС "Икономиката и банкерството".


Всичко започва на една незабравима дата за младата писателка, на 13-ти август 2017-та година, когато нейната най - близка приятелка й съобщава, че е необходимо събирането на сума пари, непосилна за семейството й, за лечението на нейния съпруг в чужбина.

"В този момент, болката в погледа й и обичта в сърцата и на двете ни, ме накара без да мисля, да й обещая, че ще съберем парите. А от малка бях научена, че обещанията се поемат, за да се спазват. Първото, за което се сетих, беше да напиша публикация.

Чувствена и дълбока, за да провокирам доброто в хората. Това беше първото ми престрашаване за публична изява. Получи се! После започнах да измислям приказки, за да благодаря на хората. След това в "художествени" разкази им споделях как върви лечението. Накрая, когато всичко приключи и приятелите ми се върнаха от лечението в чужбина, написах една приказка за Дъбене. Така се търкулна и колелото", разказа за KarlovoPress.com Пенка Маджарова.

След това на рождената дата на покойната й баба, Пенка създава страница в нейна чест "Разкази в куфар". В нея започва да разказва история, защото точно баба й е човекът, който всъщност я е отгледал, възпитал и научил на това да бъда добър човек.

"Точно както почти всички от поколението, родено през 80-те години, родителите ни работеха, а бабите и дядовците ни се грижеха за нас. Но пък ни оставиха чувството, че при баба и дядо, винаги е най- топло", споделя младата писателка.

В тези разкази тя съчетава доза семейна история и капчица лични преживявания. Все повече читатели и последователи започват да я питат кога ще издаде книга - нещо, за което никога не бе мислила до този момент.

"Когато краят на "Историята за Геновева" - както "Перо от птица" стана популярно сред последователите в страницата, вече се очерта в ума ми, аз все пак реших да проуча как всъщност се издава книга", споделя Пенка Маджарова и допълва, че благодарение на хората, които я подкрепят книгата става факт.

Катя Дернева, преподавател на децата й в СУ "Васил Левски" Карлово се съгласява чистосърдечно и напълно безплатно да редактира текста - нещо, което по принцип има доста висока цена за един самоиздаващ се автор. Петя Атанасова, талантлива млада художничка от Хасково, с която братовчед й я свърза, се съгласява, отново напълно безплатно, да дари трудът си и да създаде основният акцент на корицата. Борислав Ганчев споделя опита си с издаването и отпечатването на книги и накрая младата писателка се свързва с правилните хора, които осъществяват и отпечатването на изданието.

Според Пенка Маджарова зрънцето на любовта към литературата и историята й е посято още в малките класове на нейното училищното пребиваване. Години по- късно, младата жена си дава сметка, че всъщност е от онези хора, които силно вярват в училището и в учителите, и в семейството.

"Ядката за това да бъдеш добър и мислещ човек е точно там, на тези две места - у дома и в училище. Винаги съм се увличала по художествената литература и поезията.
Често съм "драскала" по някой друг ред, но никой, абсолютно никой, не беше виждал това", споделя 34 годишната писателка, която никога не е търсила внимание или показност.

"Перо от птица" е първият от поредицата романи. Книгата вече излезе в тираж от 500 броя. Пенка Маджарова мечтае "Перо от птица" да стигне до повече читатели, заради всички хора, благодарение на които, книгата е станала възможна и заради всички, които са отворили сърцата си към доброто.