Общинската администрация в Карлово затруднява и възпрепятства правото на жители на града  да изразят своя вот  в изборния ден на 25.10 2015 Според предизборния щаб на БСП Карлово общинската администрация в Карлово иска да затрудни и възпрепятства жителите на града да изразят своя вот на 25 октомври - алармират от щаба на БСП. В изявление до медиите се отбелязва, цитирам: "Добре позната и отработена практика се оказа да се променят местата на изборните секции и адресите, които те обхващат. Това става в последния възможен момент, без да се информират избирателите. Явно това се прави с цел, за да се демотивират и откажат от правото си да гласуват гражданите. По този начин се ограничава правото за информиран избор и се извършва посегателство върху основно конституционно право.
Избирателните списъци на секция №17 и №18 в гр. Карлово са поставени на височина близо 3 - 3.5 метра, което изисква стълба, за да провери избирателят дали е в съответния списък. Според чл. 24, ал. 1, от ИЗБОРНИЯ КОДЕКС се изисква списъците да се обявяват на видно и общодостъпно място.
Към момента в Общинската избирателна комисия е установено не едно нарушение на ИЗБОРНИЯ КОДЕКС в кампанията на г-н Емил Кабаиванов. Отстраняването на нарушенията е възложено на временно изпълняващия длъжността кмет - г – н Антон Минев и администрацията на общината. До този момент не са предприети никакви мерки и санкции, а г-н Минев публично участва в предизборната кампания на г-н Емил Кабаиванов.
Във връзка с гореизложеното, призоваваме жителите на гр. Карлово да се осведомят своевременно за местата на избирателните секции, където гласуват, за да упражнят правото си на вот и по този начин да спрат опитите за отнемане на най-демократичното им право".
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!