Обръщение на Димитър Шивиков Уважаеми жители на Община Карлово,
Обръщам се към всички Вас без значение дали сте ме подкрепили или не на приключилите избори за общински кмет, за да изразя своята благодарност към всеки, който е заел гражданска позиция и е участвал в изборите. Казвам това защото считам, че е крайно време да осъзнаем, че съдбата е в нашите ръце и да бъдем активни по време на избори, участвайки в тях, а не да се оплакваме, че други решават вместо нас.
Искам да изразя и своето възмущение от мръсната кампания, която се водеше срещу мен. За жалост фашизоидните и лумпенизирани елементи не се посвениха пред нищо и дори се опитваха да манипулират и внушават определени лъжи и по този начин да разубедят гласоподавателите в правилния им избор. Явно някои местни политици не могат да надскочат мисленето на продавач от магазин за дюнери и китайски обувки или са зависими от хазартни пристрастия. Други слагаха своя номер върху чужди предизборни материали и играеха кючеци върху тях, на това му казвам селски манталитет. „Бай Ганю” прави избори като с лекота заблуждава избирателите, че провежда толерантна и позитивна кампания, впрягайки ресурса на администрацията в деня на изборите с мобилни екипи. Пара дава за любовта на народа, ама не своята, а общинска пара дава. Страхът от истината ги караше да бъдат анонимни. Все пак да им е честита „пировата” и прескъпа победа. Скъпи съграждани, споменавам само тези малки подробности, защото за пореден път останахме излъгани в надеждите с нашето пасивно поведение. Дано сме си извлекли поуки, но резултатът е ясен 4 години запазване на статуквото, а не промяна, която уж я желаехме всички.
Накрая ми позволете да ви пожелая крепко здраве, бодър дух, несломима вяра и надежда за по-добро бъдеще. Уверявам ви, че съм решен да сложим всички заедно край на задкулисието и манипулациите. Продължавам да се боря и оставам с Вас.
Благодаря на всички колеги и приятели, с които работихме през последните два месеца и не загубиха самообладание от изливаната помия, а напротив показахме сила, воля и последователност в действията и вярата ни да променим действителността към по-добро бъдеще. Бог да ви закриля!
С уважение Димитър Шивиков.