Обръщение към жителите на община Карлово от Теодор Шойлеков – кандидат на ПП „ГЕРБ“ за кмет на община Карлово Уважаеми жители на община Карлово,
Обръщам се към Вас, за да ви призова с цялото си сърце да гласувате, да упражните правото си на избор, да изявите активно своето гражданско право, за да не позволите на всички онези фактори, които си правят тънки сметки с купен, манипулативен или корпоративен вот, да предопределят вместо вас избора ни за кмет на община Карлово. Всеки има правото според очакванията и ценностната си система да определи своето предпочитание. Който смята, че общината ни няма нужда от промяна, че мястото ни в дъното на класацията на българските общини е нормално, че състоянието на инфраструктурата е задоволително – може да подкрепи досегашния модел на управление. Модел, който не задоволява обаче нито мен, нито младите хора, нито възрастните, нито хората в работоспособна възраст. Ако считате, че община Карлово в последните 12 години се развива успешно, че сме развили един прекрасен и успешен туристически продукт, че сме развили нови производства и сме докарали инвестиции във високотехнологични производства – то явно аз не съм вашия кандидат. Ако обаче желаете общината ни да излезне на полагаемото й се челно място сред 265 общини в България, да приложим нови подходи към пряк диалог с гражданското общество, което да не бъде ням свидетел на ставащото, а коректив и участник в процесите. Ако желаете доверието и диалогът с централната власт да бъдат възстановени, за да се случат така желаните бързи промени – то в мое лице имате достоен и честен кандидат. Може и да нямам управленски опит, но се гордея, че не съм закостенял администратор, че не съм ламтял никога в живота си за партийни постове, че с двете си ръце съм се трудил мъжки, за да изхранвам себе си, семейството си и хората, работещи при мен. Като човек, идващ от бизнеса и добре познаващ липсата на условия и подкрепа от страна на общината за развитие на частната инициатива, не приемам да ни ръководят хора, които не са оставили следа след себе си, които даже не живеят в община Карлово. Не приемам общината ни да бъде гостоприемница за чужди боклуци и да поставя в риск здравето на хората, независимо от парите. Не приемам липсата на елементарна икономическа и мениджърска логика на хората, които ни управляваха и искат да ни управляват – говоренето за ред, социални придобивки и бъдещи милиони е не просто популистко, нагло е. Виртуални милиони, хубави, но скъпи придобивки, не решават нито един от проблемите на Карлово и общината. Те просто загробват средства, които биха могли да се вложат в други дейности и сфери, за да има възвръщаемост и реинвестиции. Но за някои са важни говоренето, обещанията. А не логиката и разумът.
Аз съм прагматик и реалист. Вярвам в максимата – по делата ще ги познаете. Искам да гледам хората в очите и те да знаят, че не ги лъжа, че това, което съм казал, ще се случи. Хората ме опознаха, видяха срещу себе си един усмихнат и позитивен човек. Такъв съм, така съм визпитаван. Не владея лицемерните пози и усмивки, познати ни от един друг кандидат. Не владея партийната обиграност на втори кандидат, лишен обаче от каквато и да е емоция. Не владея и командирската реторика на трети. Но знам какво искам – хората най – сетне да кажат „Нашият кмет не краде“. Дал съм обет, защото съм православен християнин, пред себе си и своя син, да не лъжа, да не посягам на чуждото и общественото, защото ще сложа тежък грях върху себе си и децата си най-вече. Просто защото съм обикновен човек като вас. Независимо дали ще бъда избран или не – вие сте суверена, който има тежката дума, аз ще остана да живея, работя и реализирам в Карлово. Защото Карлово и общината ни са кауза за мен и поколенията, които идват след нас!
Моят призив към всички вас е: Гласувайте със сърце и разум, за да се управлява и общината с разум и сърце!
И се усмихвайте повече – позитивният човек винаги има повече шансове в живота, напук на апатията, на неверието и песимизма!
Аз вярвам в хората и доброто у тях!
Ако получа вашето доверие, то ще бъде напълно оправдано, а вие ще бъдете действеният коректив на моите и на екипа ми действия във всеки един момент! Бюлетината с номер 17 е вашият избор за промяна модела на управление на красивата и обичана от всички ни община Карлово!
Благодаря Ви!
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!