Председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник председател на партията Цветан Цветанов дойде специално в Карлово, за да подкрепи техния кандидат за кмет на община Карлово Теодор Шойлеков. Пред препълнената зала на НЧ "Васил Левски", Цветанов заяви, че Теодор Шойлеков е достоен човек, който носи енергията на реформаторския дух и е честен човек с активна гражданска позиция и управленчески качества. "По време на кампанията ни за европейски избори миналата година той бе активен гражданин, който задаваше своите въпроси към нас. Всеки един човек трябва да има активна гражданска позиция, за да направим желаната промяна, да постигнем прозрачност и да достигне европейската солидарност до всички български общини – да развием селата, градовете, регионите“, обясни Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ е носителят на европейските стандарти и ценности, които трябва да достигнат до всяко едно населено място. За да подкрепи Теодор Шойлеков на сцената на читалището бе и големия български актьор и карловец Христо Мутафчиев, който заяви, че застава зад него, защото го познава и само той може да превърне Карлово и общината в достойно място, така че да се гордеят всички жители. Мутафчиев коментира, че Карлово трябва да спре да се управлява от чужденци и център на розата да стане Карлово, а не както е досега Казанлък. Шойлеков заяви, че вярва на ГЕРБ и иска да работи с отговорност и прозрачност за развитието на най-красивата община в Пловдив област.
Освен това Цветанов коментира, че е запознат с резултатите от извършената проверка на БАН на сметището в Карлово, които показват, че почвите и водите около депото са отровени в пъти над допустимите концентрации на тежки метали. Той заяви, че ако някой е допуснал това да се случи и да застраши живота и здравето на хората в района, то трябва колкото е възможно по-скоро да се произнесат компетентните органи. Заместник председателят на ГЕРБ каза, че вече се подготвят необходимите документи, за да бъдат сезирани компетентните органи.
Цветанов призова жителите на общината да гласуват с бюлетина №17, ако искат видими резултати. На сцената на читалището най-голямата управляваща партия представи всичките си кандидати за кметове в Пловдив област. След това имаше концерт с участието на Веселин Маринов, Любо, тримата тенори, звездите на Х Factor - Пламен, Иво, Михаела и Невена и Deep Zone.
Видими резултати за Карлово! Време е! С бюлетина №17!
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!