Публикуваме цялото писмо от кандидата за кмет на Клисура от ПП ГЕРБ Борис Спиров до кандидата за кмет на Клисура от БСП-Лява България Геца Стефанова:
"Наближаващите местни избори отново нажежават обстановката в нашия град. Започва се голямо противопоставяне и опит за разделение помежду ни. Ето защо, Ви подавам ръка за толерантност. Нека в тези избори поставим началото на коректно състезание между кандидатите за кмет в името на нашите съграждани. Нека не позволим омразата и реваншизма да бъдат връхна точка, към която се стремят опонентите от „Коалиция за Карлово”. С делата си те доказват, че са хора на отрицанието, страдащи от комплекс за величие, но прозира и чувство за малоценност, което е много страшно. Живеят с усещането, че животът наоколо им, а и в по-широк периметър, започва от тях и с лека ръка затриват миналото ни. Отново издигат за кмет на Карлово д-р Кабаиванов, който през последните години с действията и отношението си, се изявява като най-големия противник/не е пресилено/ на гр. Клисура. Позволявам си да твърдя тази негова позиция и към Калофер, Баня и немалко други кметства в общината. Един от многото фрапиращи примери-от продажбата на земеделски земи и друго имущество за милиони левове в землищата на различни кметства, той не е разрешил да ни се възстанови и лев от сделките и другите приходи, въпреки задължаващото го решение на Общинския съвет. Това негово отношение, и юридически, и морално, е престъпление към хилядите хора в немалко кметства и заслужава пълно ревизиране от компетентните органи. Поведение, подвластно най-вече на едно безмерно негово ЕГО. До там стига, че напоследък в своите изявления, медийни участия, дори и в предизборното си обръщение, той говори поименно за другите селища в общината, за тяхното мандатно минало и светло бъдеще и не споменава дори името Клисура. Все по-често клисурци вече питат- защо нашият град на практика не е в ЕС, защо нито един проект по така болезнено належащи за нас обществено-значими проблеми-канализацията, подмяната на „В и К”мрежата, пречиствателна станция, корекция на речни дерета, спортната база, парковата среда, тристепенното обучаване на деца от други етноси и то от други селища, и още, и още, не е предложен от общината за финансиране по евро програми? През изминалия мандат Общинското ръководство бе категорично- за Клисура няма проекти, няма евро! Едва ли може да се изброят селищата в страната, включително и общини, с брой жители, почти колкото в Клисура, които вече имат реализирани проекти за милиони евро! Дали пък някои общински управленци не мечтаят евентуално да дойде време, когато ще има проекти, но може и да няма …. населена Клисура?!
Питам се на глас- това ли са новите лица и техния морал на съвременния облик на демокрацията днес- те на практика отричат героите от Април 1876-та- Иван Танков- Боримечката/!/ и не само него, и големия клисурски родолюбец и историк, почетния гражданин на град Клисура Христо Енчев.
Госпожо Стефанова, убеден във Вашата доказана управленска и човешка толерантност, Ви подавам ръка да спасим днес и в идните години нашата обща Клисура от посредствеността, реваншизма, противопоставянето и омразата, насаждани сред нашите съграждани. Клисура е значима част от националната ни история. Тя е жив организъм от столетия до днес, но считам, че трябва с общите ни усилия клисурци да добият реално самочувствие и реализиране на истински европейци в делника и в празника си.
Като вярвам във Вашата лоялност и принципност, си позволявам, чрез обръщението си към Вас, да се обърна и към нашите съграждани:да размислим и да не допуснем да се докопат до властта хора, които заради нея, днес строят молове за лъжливи мечти, а дали не им се привижда и отново горяща Клисура!? Опазил ни Бог! А най-вече от самите нас зависи съдбата ни в идните години.
Госпожо Стефанова, оставам в очакване на позицията, разбирането и съпричастността Ви на предизборното ми предложение към Вас, в името на европейския утрешен ден на Клисура и клисурци!"