АБВ в Карлово обяви подкрепата си на независимия кандидат за кмет ген. Димитър Шивиков, който бе отстранен от армията след анонимен донос до Военна полиция.

За да декларира подкрепата си, в града пристигна лидерът на партията президентът Георги Първанов. „Моето пристигане тук има за цел да декларирам и да демонстрирам убедено моята и на АБВ подкрепа за генерал Шивиков”, каза Първанов. Това е решение, което се е родило и е плод на продължителни разговори, уточни той. „От самото начало ние виждаме в него един силен кандидат, човек който е доказал себе си, като добър командир, но и човек с ярка гражданска позиция и който би могъл да бъде по-добрия кмет на община Карлово”, каза Първанов.
Първанов още веднъж изтъкна, че освен застъпник за кандидатурата на генерал Шивиков и на листата, той се явява и като своеобразен гарант, че след това ще има едно по-добро управление с активни контакти с изпълнителната власт, за придвижване на проекти, свързани със средства от държавния бюджет, или европейски програми. По думите на Първанов, АБВ има добър експертен потенциал и може да бъде полезна за Карлово. Според него, коалицията, подкрепила ген. Шивиков, е интересна и позитивна.