Започна ремонтът на площад Васил Левски в Карлово Започна ремонт на площад "Васил Левски" в Карлово и района около него. Дейностите са по проект на общината в чест на 180 години от рождението на Апостола. Средствата са осигурени от държавния бюджет с Постановление на Министерския съвет във връзка с юбилея от рождението на Васил Левски. По него Карлово получи 1 милион лева, част от тях за ремонт на площад "Васил Левски".
Проектът за тази зона на Карлово предвижда подмяна на повредените плочи от полиран гранит, които оформят терена пред паметника на Васил Левски, пренареждане на паветата по улиците, които го обикалят, както и основен ремонт на тротоарите и улицата от бул. "Александър Стамболийски" до ул. "Васил Левски".
В зелената площ зад паметника на Апостола ще бъде изградена нова зона, която ще бъде както за отдих, така и ще обслужва туристическите групи, които посещават паметника и близкия Исторически музей. Тя ще се намира в свободната площ край къщата на Иван Грозев. В нея ще бъде построена беседка, места за сядане и цветна леха. Новата зона ще бъде изцяло в хармония с атмосферата на възрожденско Карлово, запазена в тази част на града.
До седмица специалисти ще започнат ремонт и на паметника на Апостола. За целта са предвидени 50 000 лева. Ще се обследват фугите в каменната част, връзките в металната отливка. Ще се подновяват текстовете по паметника, които съобщават имената на загиналите за Освобождението карловци./marica.bg