Виктория Трифонова от карловското училище, носещо името на най-великия българин "Васил Левски" е една от учениците в страната с две пълни шестици на Държавните зрелостни изпити. Тя ще бъде предложена на Министерството на образованието и науката за национална диплома, това стана ясно по време на официалната церемония в НЧ "Васил Левски", където бяха връчени дипломите за завършено средно образование.
"Борете се за всичко това, в което вярвате.Обичайте и винаги се връщайте тук. Благодарна съм на всеки, който ме е научил на нещо, на всеки учител. Този випуск премина през много изпитания и устоя на тях", посочи Виктория Трифонова в своето приветствие. Тя бе отличена със златната значка на училището.
Първенец на випуска е Ева Караиванова. Със сребърни значки бяха удостоени Нелина Мартинова и Виктория Василева.
Традиционната награда на проф. Иван Гаврилов в размер на 500 лева получиха Петя Кръчмарова и Стефан Златинов.
Директорът на училището Мариана Манчева каза, че най-голямо удовлетворение носят онези моменти, които сами сме си извоювали.
"Приемете днешният ден за празник, който сте заслужили с 12 годишния си труд и постоянство. Образованието е в основата на всеки успех. Ние, вашите учители ви дадохме не само знания. Ние ви научихме да намирате мястото и способностите си, да губите и да побеждавате, да живеете в хармония с околните, да давате и да получавате в еднакъв размер", отбеляза директорът на карловското училище.