След 25 годишно прекъсване, преди 3 години по инициатива на местните хора, семейство Искрови, общинския съветник инж. Манол Манолов и читалището, празникът Свети Пантелеймон е бил възстановен отново край параклиса носещ името на светеца в карловския квартал Сушица. Тогава е била възстановена и сцената, която се намира в близост до святото място. Жителите разказаха за Щерев ТВ и KarlovoPress.com, че за тях този празник е много важен, защото почитат Св.Пантелеймон, който е обикалял, за да лекува болните хора със светена вода.
Параклисът се стопанисва от местната църква, но се отваря само за празника Св. Пантелеймон, на 27-ми юли. Причината е, че често е бил разбиван и ограбван.
Васил Стефанов разказа как някога са празнували и защо сега предава спомените на внуците си. Традиция на този ден е да се дава курбан за здраве и да се хапват домашно приготвени мекици.
Васка Искрова покани всички свои съграждани, кмета на община Карлово и представители на администрацията и местната власт да уважат празника. Средства за отбелязването на Св. Пантелеймон вече има дарени от общинския съветник в местния парламент Стоянка Кръстева.