Тази година в литературния конкурс посветен на патронния празник на училището и на 146 години от гибелта на Апостола на българската свобода, имаха възможност да участват ученици от 2-ри до 12-ти клас от цяла България. Творбите оцени тричленно жури от преподаватели в СУ "Васил Левски" Карлово. Най-добрите есета и разкази бяха представени на литературна вечер в зала "Васил Караиванов" на общината.
Освен учениците, думи за Апостола бе потърсил и преподавателя в карловската гимназия Георги Белчев. Директорът на учебното заведение Мариана Манчева благодари на участниците, затова че за поредна година допуснаха възрастните в техния свят като ги направиха съпричастни в мислите си за Васил Левски.
Събитието завърши с награждаване на участниците в литературната вечер. Класираните на първите три места получиха най-новата книга за Апостола "Делата за Васил Левски известни и неизвестни" на Румен Москов и книгата "Васил Левски по спомени на Васил Караиванов - първи братовчед на Апостола". Манчева награди най-малките ученици с книгата "Уроците на Апостола", а всички останали участници с изданието "Карлово късчета история".