Най-голямото училище връчи дипломите за завършено средно образование на 73 зрелостници. За поредна година СУ "Васил Левски" се нареди на 5-то място в област Пловдив от резултатите на матурите. Това съобщи директорът Мариана Манчева по време на тържествената церемония. Тя подчерта, че от общо 73 ученици, 26 от тях са завършили с отличен успех, 42-ма с много добър и 5 с добър и, че няма ученици със средна оценка.

„Най-големият празник за едно училище е тогава, когато изпраща в живота своите успели ученици. Човешкият живот е чудо, което не спира да ни изненадва и предизвиква всеки миг. В него най-голямо удовлетворение ни носят онези мигове на радост, които сме извоювали сами. Приемете днешния ден като празник, който сте заслужили с 12-годишен упорит труд. Образованието е в основата на всеки успех. Ние, вашите учители, за това ви учихме. Учихме ви да откривате мястото и способностите си. И ако днес имате вярата, че сте успели, то може би и ние имаме „вина“ за това. Най-големият подарък за един учител е да поздрави своите ученици за благородството да бъдат полезни на другите", каза в приветственото си слово директорът Мариана Манчева. Тя не пропусна да призове зрелостниците да живеят и да дадат своя принос за добруването на народа ни.

Бяха връчени златни и сребърни значки за успех и заслуги. Със златните значки бяха удостоени Савина Вълкова и Жани Славкова.