Ансамбъл "Мездра", ще гостува на карловци на 9-ти ноември. Началният час на събитието е от 18:00 часа в НЧ "Васил Левски" Карлово.Входът е свободен.Заповядайте!!!

Ансамбъл "Мездра" е създаден през 1947 година от работници на фабрика "Бахава". Сега в състава танцуват ученици, студенти и работници като техният брой надхвърля 200 танцьори, разделени в 6 групи по възраст и един представителен танцов ансамбъл, в който участват най-добрите танцьори излезли от школата. В репертоара на състава влизат танцови композиции от всички етнографски области на България и танцови шедьоври на светилата на Българската хореографи – проф.Кирил Дженев, проф.Даниела Дженева, Кирил Харалампиев, Иван Тодоров, Тодор Бекирски и други.

Многобройни са успехите и участията на ансамбъла във фестивали както в страната така и извън пределите на нашата Родина.

Ансамбълът е участвал в над 70 международни фестивала в над 20 европейски и азиатски държави, където е отличен с множество първи места и награди в различни раздели и регламенти, но безспорно най-голямото признание е от Конкурсния фестивал "Golden Garagioz"Turkey 2014 г. – където Мездра са отличени с Първото мястo. Ансамбъл "Мездра" е носител на Голямата танцова награда на София за 2013 г., две години подред с първо място от конкурса "Северозапада пее и танцува" гр.Монтана 2013-2014 г., носител на първа награда на Националният конкурсен фестивал на овцевъдите 2014 г. гр.В.Търново, Първо място на "Голямата танцова награда" на София 2014 г., първо място на "Голямата танцова награда" на София 2015 г., първо място на конкурсен фестивал „Златен прах„ община Челопеч 2015 г., много са дипломите и наградите на състава, но най-голямата е винаги признанието на публиката.