Отличничката е приета международен мениджмънт


Даяна Михайлова от Карлово, която има 3 пълни шестици на зрелостните изпити е приета да продължи обучението си в един от най-елитните университети в Англия. Младото момиче твърди, че успехът, който е постигнала е бил за сметка на свободното й време:
„Реших, че това да вляза в университета, в който съм мечтала винаги, е мой приоритет и искам да отдам цялата си енергия на това”.
Преди няколко дни младото момиче беше прието в желаната от нея специалност - международен мениджмънт. Докато е ученичка в СУ "Васил Левски", нейната класна я вдъхновила. Заедно със съучениците си, създали учебна компания:
Даяна: "Отидохме на едно състезание, на което усетих емоцията и вълнението от това пред публиката да защитаваш идеята си, да докажеш на някого, че има какво да покажеш,след това започнахме да развиваме компанията, от състезание на състезание, запознавахме се с млади хора, бизнесмени, които ни даваха лекции, които ни обясняваха как са започнали и това изключително много ме мотивира”.
Даяна е била в основата да започне националната дарителска кампания за набиране на средства за ремонт на сградата, която се намира в близост до паметника на Васил Левски:
Мариана Манчева - директор на СУ "Васил Левски" : "Тя изисква да я познаваш, защото е с активна гражданска позиция, с много тънко чувство за справедливост, което винаги се проявява, с много силно изразена любов към хората”
Отличиничката каза, че един от най-ценните си житейски уроци е научила в това училище и никога няма да го забрави:
Даяна: "Това да се научиш да познаваш истинските хора, това да се научиш да ги цениш, трябва да подкрепяш свободата на всеки един човек и да уважаваш мнението му".
След като завърши образованието си в Англия, Даяна има желание са сбъдне още една мечта - да пътува и да работи дистанционно от различни точки на света.