Въпреки пандемията тази година, карловското село Климент спази традицията за Коледа. Коледари облечени в автентични носии изпълниха обичая Коледуване и благословиха всички жители на селото.

За да спазят противоепидемичните мерки, коледарите бяха разделени на три групи по 15 души. По традиция основна роля в изпълнението на ритуала имаха децата:

Иван : "Веселим се, пеем.Кое е най-важното в носията, което имаш? - ямурлука

Коледарите обходиха всички къщи и изпълниха характерни за селото песни. Тази година те бяха посрещнати от стопаните в дворовете:

Мано Манов - кмет на Климент: "Традицията и вълнението на Коледа е страхотно, Традицията е била жива и преди нас, ние дълги години я поддържаме, жива ще бъде и след нас една от основните групи в селото е само от деца".

Веделин Кръстев: Тръпката е непреживеема, носим радост на всеки в тези тежки времена, всеки се надява да минат коледарите да има здраве, щастие...."

" Радваме се, че сме живи и здрави и весели празници на всички".

Най-важното според коледарите в Климент, за да коледуваш е да имаш желание и да обичаш България. Те пожелаха на всички българи да бъдат здрави и да не губят вярата в доброто.