През последните години, школата на Анита Илиева се наложи като една от успешните и бързо развиващи се в страната културни средища. Нейни възпитаници активно концертират и се изявяват на национални и международни конкурсни сцени, като само през 2020 година, която бе нелека за всички свързани с култура и изкуство, са реализирани 43 участия на различни общински и национални сцени, на които децата завоюват общо 139 отличи - 4 Големи награди, 52 първи места, 44 втори места, 22 трети места, множество специални награди и награди на Кметове на Общини, съобщи за KarlovoPress.com ръководителят на ВГ "Карловойс" Анита Илиева.

И тази година „Карловойс” продължава да върви напред към нови проекти. Вече започнаха снимките на новия клип на групата, съвместно с голямата певица Маргарита Хранова на една от емблематичните песни за Карлово " Градините на Карлово” по музика на Борис Карадимчев, текст Боби Мирчев и аранжимент Васил Делиев. Предстоят записи и видеозаснемане на още две авторски песни на творческия тандем Анита Илиева, Марина Караманска и Йордан Илиев, създали знаковата за групата и за Карлово песен „Песен за Апостола”, която вече е в учебника по музика за 4 клас.

През последните седмици възпитаниците на Анита Илиева завоюваха челни позиции в различни конкурси в страната. От НК ”Една българска роза” към Министерството на образованието и науката децата се завърнаха с най-високите отличия - две първи, две втори и едно трето място, а седмица преди това във Велико Търново бяха отличени с две първи, три втори и две трети места на един от най- ярките конкурси в страната „Звукът на времето”.

Предстоят още участия на "Карловойс" в Пловдив, Банкя, Хисаря, Велинград, Приморско, а едно от талантливите деца Вяра Василева има покана да представи България на Международен конкурс в Сърбия през септември тази година."Децата на „Карловойс” са сред номинираните в „Клуба на успелите деца на България” на Димитър Бербатов за поредна година. Те записват свои песни и се включват активно в проекти, които отдавна са надхвърлили географски и всякакви граници, защото това е основното, което научават в школата - да мечтаят, да вярват, да се трудят неуморно и да бъдат винаги добър пример за по-малките, като най-силната връзка между всички тях остава любовта към музиката", заяви ръководителят на групата Анита Илиева.