Здравейте, приятели!

С удоволствие бихме искали да ви представим новата програма на КИНОПОЛИС - Карлово за периода от 13.10 (петък) до 19.10.2017 (четвъртък).

Желаем Ви приятно гледане!

Премиерни заглавия:

Вездесъщият / Omnipresent

My Little Pony: Филмът / My Little Pony: The MovieФилмът "Вездесъщият" на Илиян Джевелеков бе отличен с голямата награда за пълнометражен филм на 35-ия Фестивал на българския игрален филм "Златна роза". Освен това филмът получи и наградата на публиката и наградата на кинокритиката.

В категорията за късометражен филм за най-добра лента бе отличен "Кораба Слънчоглед 1" на Васил Горанов. Горанов получи и наградата на Съюза на българските филмови дейци.
Специална награда на журито получи филмът "Посоки" на режисьора Стефан Командарев. Лентата взе и наградата на акредитираните журналисти.
Илиян Метев бе отличен за най-добър режисьор за филма "3/4". Наградата за най-добър сценарий получиха Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов за филма "Дъвка за балончета". За операторско майсторство бе отличен Ненад Бороевич за "И после светлина".
Актрисата Татяна Лолова получи голямата награда "Златна роза" за цялостен принос.
В категория "Най-добра женска роля" бяха отличени Теодора Духовникова за ролята й във "Вездесъщият" и Ирини Жамбонас за "Посоки". За най-добра мъжка роля награда получи Велислав Павлов за ролята му във "Вездесъщият"
Журито присъди диплом на режисьора Ясен Григоров и творческия екип на филма "Лили рибката" за благородните им усилия в трудната област на детското кино.
Наградата за дебютен пълнометражен филм бе присъдена на "Радиограмофон" в лицето на режисьора Рузие Хасанова. Специалната награда на град Варна получи филмът "Врагове" на режисьора и сценариста Светослав Овчаров. Журито присъди и два диплома на "Дупка" с режисьор Джонатан Хайделбергер и "Нощите на един самотен вестоносец" на Андрей Кулев.