Под мотото " Наздраве... и да е здрава и мирна Новата 2019-та година" ще се проведе утрешния празник "Коледуване" на площада в Карлово. В него ще участват над 200 души от общината. Хванати на хоро, участниците ще поговорят за съкровени неща и за мечтите. Те ще възкресят по един уникален начин традицията "Коледуване"от 11.00 часа. Преди това от 10.30 на ул. Водопад ще бъде открит проекта на Ротари клуб " Карлово на длан". Той представлява бронзов 3D макет на града с емблематичните места и обекти на Карлово. Това са паметникът на Васил Левски, двете църкви „Свети Николай” и „Света Богородица”, Куршум джамия, сградата на Историческия музей, част от историческите и архитектурните забележителности на Старо Карлово, паметникът на братя Евлоги и Христо Георгиеви.

Инициативата за изграждането на проекта бе на Теодор Шойлеков, председател на Общинския съвет и президент на Ротари клуб – Карлово. Всеки президент на Ротари в своя мандат поема лична инициатива, която да бъде значима и полезна за града, каза Шойлеков за KarlovoPress.com и припомни, че през годините благодарение на Ротари бяха са били изградени детски площадки, подпомогнати са ученически проекти, бе изграден и паметникът на Евлоги и Христо Георгиеви.

Монументът „Карлово на длан” е от бронз и е изработен от скулптора Борис Борисов. Той е автор и на паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово. Средствата за рeализирането са от дарения събрани на благотворителни балове. Проектът е подкрепен и от общината.