Утре в Карлово е кулминацията на тържествата за празника на розата. Тази година се очаква рекорден брой туристи от САЩ, Япония, Китай, Сингапур и др., научи KarlovoPress.com. Честванията ще започнат с ритуала розобер в масивите край Карлово и ще продължат на площада, където Царицата на розата 2019-та Яна Цветкова ще приветства жителите и гостите на града.
Младежи-доброволци към Младежкия център в Карлово по-рано днес украсиха дръвчетата по централната алея в града. Сред младежите бе и първата подгласничка на Царицата на розите 2019 - Цвета Шаламанова, която се включи в инициативата, защото смята, че празникът на розата трябва да остави красиви спомени сред хората. Инициативата бе подкрепена от Ротари Клуб-Карлово, който осигури материали за украсата.
Централният площад също ще бъде украсен с живи рози, за да може всички да се насладят на красотата и аромата на маслодайната българска роза. Младежите приканват всички граждани да се облекат в розово или зелено за утрешния "Празник на розата 2019".