Политикът от близкото минало Александър Йорданов в книгата си "Патриотични уроци" поставя нов фокус за съдбата на човека и възраждането на националното самочувствие. Да чуят неговите патриотични уроци дойдоха кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, председателят на общинския съвет Теодор Шойлеков, капитан първи ранг о.р Васил Данов, член на Атлантическия съвет, общественици и граждани.
За KarlovoPress.com Александър Йорданов и Емил Кабаиванов, в качеството му на зам.председател на СДС коментираха актуалните теми от последните дни за съюза на ГЕРБ и СДС и скандала с апартаментите на властта.
"Голямото предизвикателство пред всички държави в ЕС е да си отговорим в каква Европа искаме да живеем по-обединена или по-разединена. Ако всяка държава преследва само своя собствен интерес в Европа, автоматично всички стават противници на всички. Най-важното е България да става по-европейска държава и всеки кандидат за евродепутат да си запише в бележника, че не може да има силна и авторитетна европейска България, без европейски доходи за българските граждани. Не може да сме на опашката на Европа. Това за мен ще бъде кауза", заяви Александър Йорданов. Той е на шесто място в листата за кандидати за народни представители в Европейския парламент. Йорданов посочи, че целта на съюза между ГЕРБ и СДС е съюзът да набере сила и енергия, за да присъства и в бъдещ български парламент. По думите на Йорданов скандалът с "Апартаментгейт" е предизборен и опит за политическа пропаганда, но не бива да се отрича, че корупцията е спътник на целия български преход и, че е имало периоди, в които са били ограбени банки по руски образец.
Кабаиванов каза, че само времето може да покаже дали партньорството с ГЕРБ ще бъде полезно за СДС и десницата в България. " Такъв път избрахме и го избрахме съвсем легитимно и с всичките рискове - да бъдеш партньор на много по-голям от теб, но в едно политическо семейство. Аз съм убеден, че това беше най-правилното решение в момента", посочи за KarlovoPress.com зам.председателя на СДС Емил Кабаиванов.