В Горни Домлян започнаха кампания за събиране на книги в полза на учениците от 1 до 12- ти клас Под мотото „Книга дари – знание подари“ в карловското село Горни Домлян започна кампания за събиране на нови и стари, но добре запазени книжки от задължителната литература за учениците от 1 до 12 клас, съобщиха от кметството.

"Целта е да зарадваме децата от селото. Днес повече от всякога трябва да възпитаваме децата на интерес към четенето, защото са по склонни да прекарват повече време в интернет, отколкото с книга в ръка. Библиотеката има съществена роля да осигури безплатен и лесен достъп до книгите. Тя играе водеща роля в насърчаването на четенето през различните възрасти. Такова средищно място в нашето село липсва, а имаме голяма нужда от него. В България от учениците се изисква да четат книги през лятото. Основната мисия ни е да направим мини Библиотека със задължителната литература за учениците от 1 до 12 клас, а в нашето селце те не са малко.

Вярваме, че заедно ще успеем да зарадваме децата", призоваха от кметство Горни Домлян, което е инициатор на кампанията.

Дарението може да направите чрез куриер или по пощата на адрес: с. Горни Домлян, ул.“9-ти Септември“ №21, Кметство Горни Домлян. Лице за контакт: Ивелина Арабаджиева, 0888206846. Доставката се поема от подателя или на място.