Асоциацията на Кеймбридж училищата в България проведе поредното национално състезание по английски език, което е едно от най-престижните състезания в страната и чужбина. Тази година обаче то бе особено специално, защото е юбилейно, десето. Традиционно състезанието се проведе в два кръга - вътрешноучилищен и общонационален. След изключително оспорвана конкуренция, между 8000 ученици от цялата страна, възпитаниците на УЦ „Интелект“ Панайота Вангелова от IX клас, ниво B2 Upper-intermediatе с преподавател Вера Цанкова, основател и водещ преподавател на УЦ“ Интелект“ и Виктория Василева от VII клас, ниво A2 Pre-intermediate с преподавател Николина Данова, завоюваха първи места в своите категории, съобщиха от най-големия чуждоезиков център в района. Панайота и Виктория са успели да покажат не само задълбочени знания по английски език, но и широка обща култура, креативност, аналитична мисъл и присъствие на духа, достойно за уважение, качества, които преподавателите от УЦ "Интелект" се стремят да развиват у своите възпитаници. Изключителният успех на младите таланти на този престижен национален конкурс е и успех за града на Апостола, защото го утвърждава като водеща образователна институция в обучението по чужди езици в страната.
Победителите и преподавателите им са получили своите награди лично от представители на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, издателство Klett, Университета Кеймбридж и посолството на Великобритания в България на официалната церемония, която се състоя в София на 23 април, като част от програмата на едно от най-значимите събития за институциите, свързани с преподаването и популяризацията на английския език в България за тази година – десетата юбилейна национална конференция за преподавателите по английски език "Cambridge Day 2016“.
Преподавателският екип на УЦ„Интелект“ благодари на деветимата свои възпитаници, победили в подготвителните нива, както и на националните победители Панайота Вангелова и Виктория Василева за достойното им представяне с пожелание за още много бъдещи победи.