СУ "Васил Левски" бе домакин за втори път по програмата "Иновации в действие" на образователното министерство. Гости в карловското училище бяха директора, ученици и преподаватели от ОУ "Панайот Хитов" Сливен.
Директорът Мариана Манчева каза, че преди две седмици те са гостували на основното иновативно училище. Тя коментира впечатления и какви са ползите от иновативния обмен. Директорът на сливенското учебно заведение Петя Танева и преподавателят Красимира Ганева споделиха, че са впечатлени от целия екип на СУ "Васил Левски" и уроците, които са наблюдавали.
"Наблюдавахме много интересен урок в Историческия музей в града. Нивото на целия педагогически състав на СУ "Васил Левски" е на много високо равнище. Програмата "Иновации в действие" дава възможност на МОН да види какво ново може да бъде въведено в учебния процес, така че той да бъде по-интересен за учениците", посочи директорът Петя Танева. След приключавен на бинарните уроци бе проведена работна среща между педагогическите състави на двете училища за анализ и обобщаване на иновативните практики.