СУ "Христо Проданов" предаде 151 кг капачки в кампанията "Капачки за бъдеще" За трета година СУ „Христо Проданов“ Карлово проведе успешно кампанията за събиране на пластмасови капачки. Тази година количеството на предадената суровина бе много повече. Това съобщиха от училището. Били са предадени 151 кг капачки.

По идея на Борислава Манолова от 11.б клас и Димитър Чобанов, във всички класни стаи са били поставени бутилки за събиране на ценните капачки. Ученици, учители и родители са се включили в събирането и складирането на капачките. Извозването е било извършено безплатно от карловска фирма.

В продължение на две учебни години малките ученици с голямо удоволствие са „хранили “ гладния за капачки картонен робот, конструиран от двамата инициатори.

"Той продължава да краси фоайето на първия етаж и да ни напомня, че когато се действа заедно, обединени от благородна цел, може да се постигне много.
А, че благотворителната дейност е протекла с много усмивки и удовлетворение, се вижда от снимките и от грамотата за дарение. Тази година Борислава се срещна с един от двамата създатели на инициативата „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков", посочи психологът на училището Росица Иванова.

С парите ще бъдат закупени кувьози за болници в цялата страна. Припомняме, че карловската болница също се сдоби с такъв преди няколко месеца.