Силвестър Сталоун и Джейсън Стейтъм рекламират България в нов клип ВИДЕО

Антонио Бандерас, Салма Хайек, Силвестър Сталоун и Джейсън Стейтъм рекламират безплатно България. Министерството на туризма представи нов рекламен клип на България с участието на известните актьори. Рекламата е безплатна за страната ни и ще се излъчва като промоклип преди представянето на номинирания за „Оскар” за чуждоезичен филм - „Съдилището”, разказва 24 часа.

Новият рекламен клип на България изцяло променя начина, по който искаме да се говори за страната ни, каза министърът на туризма Николина Ангелкова. „Повече от година работим с общи усилия с г-н Лернер за изработването на нов рекламен клип за България. Неговата подготовка изцяло променя начина, по който искаме да се говори за България. За първи път мога да кажа, че с името и лицето си застават пред камерата и рекламират България много известни личности. Искам да благодаря на Ярив Лернер (изпълнителен директор на "Ню Бояна Филм", бел.ред.) за усилията, които положихме двамата, този клип да се случи”, каза министър Николина Ангелкова.

„Клипът е един много добър пример за публично-частно партньорство, защото за него държавата не е похарчила нито един лев. Всичко, което похарчихме, бяха много усилия, много време, много преговори и убеждения за това колко си заслужава тези хора да застанат с лицето и името си и да ни помогнат да популяризираме нашата страна”, посочи още министърът на туризма.

„Клипът показва тясната връзка между туризма и киноиндустрията и колко много туристи се привличат благодарение на киното. Само в Англия след снимките на „Хари Потър” туристите се увеличават с 50%. „Игра на тронове”, който се снима в Хърватска вече позиционира Хърватска като кинодестинация. „Плажът” сниман в Тайланд увеличава туристите с 22%”, посочи Ангелкова./trafficnews.bg