Здравейте, приятели.
С удоволствие бихме искали да ви представим новата програма на КИНОПОЛИС - Карлово за периода от 14.09. (петък) до 20.09.2018г. (четвъртък). Приятно гледане!
Премиерни заглавия: "Патешка история", "Лесна услуга" и "Хищникът" - 3D.

„Хищникът“ на Шейн Блек е първият филм, на който си излизам. Направих всичко възможно да изтърпя безумията, които се прожектираха на екрана до последното действие, където не издържах и си тръгнах. Затова настоящото ревю е само за първия час и половина. Чувствайте се свободни да ме критикувате и да ми казвате, че нищо не съм видял и че в последните 20 минути се случват немислимо великолепни неща, които променят цялата представа за филма. Може и така да е. И все пак… първият час и половина на „Хищникът“ (2018) е филм-провал с фантастични пропорции, направо космически. Трудно може човек да си представи как нещата са се объркали в толкова различни грешни посоки. Точно с режисьор като Блек, участвал с култова роля в първата част от поредицата, човек би предположил, че ни очаква заредено с хумор приключение, което да бъде уважително към миналото и да разкрие нови територии за развитие на митологията. Нито една от изброените надежди не е удовлетворена.
„Хищникът“ (2018) е така нареченият inventive sequel – хем същото (демек римейк), хем продължение (демек развитие на вселената). Историята проследява героя на Бойд Холбрук – войник, който осъществява контакт с извънземния нашественик, неговото дете-гений (Джейкъб Тремблей), което разучава шлема на Хищника за една вечер и банда олигофрени, които добавят ненужната доза инфантилен хумор в едно приключение, което нито ще ви развълнува, нито изненада, а в определени моменти ще бъде обида за интелекта ви. Разпалихте ли се? По-добре започвайте, защото филмът няма да ви помогне. Сега най-смъртоносните ловци във вселената са по-силни, по-умни и по-убийствени от всякога, благодарение на генетичен ъпгрейд с ДНК на други видове. А защо идват на нашата планета? Защото до един човешки живот ще умрем от глобално затопляне! Да, това е нивото, което „Хищникът“ (2018) ще ви предложи.