За втора поредна година ПГ "Ген.Вл.Заимов" Сопот е включена в списъка на образователното министерство като иновативно училище. Чрез националната програма "Иновации в действие", учениците имат възможност да обменят добри практики с други учебни заведения. Гости на ПГ "Заимов" бяха ученици и преподаватели от врачанската професионална гимназия по търговия и ресторантьорство. Директорът на училището в Сопот Катя Адърска посочи, че програмата дава възможност по интересен начин за децата да се усъвършенства английския език, който е изключително необходим за професиите барман и сервитьор.
Учениците от двете професионални гимназии приготвиха обяд в учебната кухня на Заимов, след което го сервираха в учебния ресторант.
Своите впечатления от високия професионализъм на преподавателите в ПГ "Ген.Вл.Заимов" споделиха учителите от Враца: " С голямо спокойствие видяхме, че се отнасят към уроците колегите от Сопот. Това говори за висок професионализъм и подготвеност на учениците".
По време на бинарните уроци бяха приготвени алкохолен и безалкохолен коктейл, и изключително вкусните десерти фондю с шоколад и френска палачинка фламбе.