На последното редовно заседание Общинският съвет в Карлово прие решение за отпускане на финансови средства в размер на 10 000 лева за костюми на ансамбъл „Розова долина“. Предложението е внесено от кмета на общината - д-р Емил Кабаиванов и е прието единодушно от общинските съветници. „Сценичният гардероб на ансамбъла има неотложна нужда от обновяване, тъй като костюмите отдавна са амортизирани. С това решение съставът не само ще добие нова визия, но ще обогати и репертоара си, защото всяка танцова форма на фолклорна основа изисква съответен художествен костюм, който да бъде етнографски достоверен“, споделя ръководителят Мирослав Василев.
„В карловското читалище танцуват над 80 изпълнители, които са неизменна част от културния афиш на града. Това е най-големият творчески състав в община Карлово и този административен акт изразява положителното отношение на местната власт. В този смисъл изказвам благодарност от името на танцьорите и читалищната колегия към г-н Кабаиванов и съветниците за тяхната ангажираност с проблема, които стои от години“, допълни хореографът.
Миналата година ансамбъл „Розова долина“ и неговият ръководител Мирослав Василев бяха удостоени с наградата „Златна лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци за високи художествено-творчески постижения. Следващата седмица детско-юношеската формация ще вземе участие в Националния танцов конкурс „Златна гега“ в Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ - Котел, а на 30 април ансамбълът ще изнесе самостоятелен концерт в Клисура по случай 142 години от Априлската епопея. Всяка година карловските танцьори имат успехи и в чужбина. Наесен очакват покана за международен фестивал в Обединените арабски емирства и Южна Корея.